Team Lordhem

with No Comments

 

Team Lordhem

Uppdrag: logga, hemsida, reklam, stärka företagets image

Typ av företag: Städ-, bygg- och trädgårdsfirma.

Hemsida: www.teamlordhem.se

 

Strategi

Innan jag började med de olika designuppgifterna till detta uppdrag så diskuterade jag med ägaren vad han hade för vision, tankar och mål med företaget. Jag frågade även medarbetarna vilka styrkor de tyckte att företaget hade och jobbade sedan utifrån detta material som grund för mitt arbete.

Mitt nästa steg var att skapa en logotyp. Jag skapade en logotyp med Lordhem skrivet i skrivstil och team med ett mer stabilt typsnitt. Lordhem är ett familjenamn och jag ville att det skulle kännas “skrivet” och personligt samt att team skulle representera stabilitet och pålitlighet.

Team Lordhem hade tidigare en välfungerande men inte mobilanpassad hemsida. Jag frågade om jag fick göra om deras hemsida och fick förtroendet att göra detta. Hemsidan skulle vara enkel och lätt att hitta på då många äldre personer utan  större internetvana ofta anställer städtjänster. Jag ville promota företagets tjänster redan på startsidan och la därför ut tilltalande bilder och citat från kunder för att skapa trovärdighet och attraktivitet.

Jag gjorde även ett stämpelkort med egen fotograferad bild som skulle locka nya kunder att prova företagets olika tjänster. Efter detta skapade jag även en Facebook-gilla-sida där jag la ut lite reklam om företaget samt bilderna från stämpelkortet.

Med en ny hemsida, en etablerad företagsvision, stämpelkort samt nya logotyp så beställde vi hem nya tröjor till medarbetarna och jag höll i ett personalmöte för att presentera den framarbetade visionen för medarbetarna. På detta sätt ville jag få dem att känna sig delaktiga i processen. Detta gjorde jag även för att företagets image skulle bli enhetlig då medarbetarna är, tror jag, en stor del av reklambudskapet hos ett företag och därför tror jag att det är viktigt att de får känna sig inkluderade i förändringsprocessen.

Resultatet blev att företaget fick större uppmärksamhet och fick nya kunder genom marknadsföringen. Idag sköts både hemsida och Facebooksidan av ägarna.

Referens: Timo Lordhem, företagets ägare, 076 891 35 86

 

 

 

Tillbaka till alla projekt

Till hela portfolion

 

Leave a Reply